Kämpaträning

Kontakt

Det är Aros Marsk, när sådan finnes, som kan svara på frågor angående kämpaträningar. Alla som vill komma är naturligtvis hjärtligt välkomna! Om du är ny, kontakta oss gärna innan du dyker upp då det förekommer att vi åker på turneringar, eller åker och tränar på annan ort ibland.

Kämpaträningen

Den kämpaträning vi bedriver kallas också allmänt för heavy fighting. Enklast skulle den kunna beskrivas som en typ av rustad fullkontakts stickfighting inspirerad av medeltida turneringar. Vi tränar mycket på fotarbete, slagkraft, attack- och försvarstekniker. Varje träning innehåller uppvärmning, fys och tekniker. På onsdagar är det ett mer tekniskt uppbyggt pass som vi försöker applicera på söndagsträningen i rustning. Det är inga problem att deltaga även om man inte har rustning.

Kampen (regler)

Säkerheten är det viktigaste i vad vi gör, både personligt och för dem du möter. Det finns speciella krav på rustningarna vi bär och vapnen vi hanterar. Vapnen är tänkta att till viss del symbolisera riktiga vapen även om de är tillverkade av rotting (ett träslag) och lindade med skyddstejp över slagytorna. När du blir träffad av en attack som du själv anser vara fullgod är det ditt eget ansvar att godkänna attacken och erkänna dig slagen. Det uppmanas från varje utövare att visa gott sportmanship och ridderligt beteende. I våran kampsport är det vanligast att man möts och kämpar mot varandra i duellform, man mot man, i olika typer av turneringar. Det förekommer också frekvent att vi kämpar i melee, alltså regelrätta slag med många personer på varje sida som kämpar samtidigt. Man kan använda många olika typer av vapen från pilbåge till stridsklubba eller spjut, det vanligaste är dock svärd och sköld. Det finns även en typ av domare på både event och de enskilda träningarna som ser till att säkerheten upprätthålls.

Om oss

Vi bedriver en träning som ska passa de flesta, tveka inte att komma och pröva på, vi tvingar ingen att kämpa i turneringar även om vi försöker inspirera till det. Det finns lånerustningar för dem som är intresserade att pröva och vi har många goda råd.

Låter det spännande? Kom och titta på Aros kämpar och prata med de som utövar det – du är varmt välkommen! För att själv prova på, kontakta träningsansvarige i förväg så kan extra utrustning fixas fram. Det man måste ha med själv är en suspensoar och oömma kläder att bära under rustning.

Videoklipp

Några länkar som kan vara av nytta: